Hrvatski radio

Radio Osijek

Izložba i vožnja oldtimera

09.07.2022.

12:27

Autor: Radio Osijek / KI

Izložba Oldtimera

Izložba Oldtimera

Foto: Radio Osijek / HRT

Oldtimer klub Osijek sa svojih su 50-ak vozila organizirao je izložbu i lokalnu "Rally vožnju" preko Čepina, Antunovca, Vladislavaca i Vuke.

Nakon izložbe na parkiralištu ispred Portanove, gdje su bili od 9 do 12 sati, Oldtimeri su "preselili" u Čepin na Trg ispred Centra za kulturu gdje je su biti do 14 sati. Nakon Čepina karavana kreće za Antunovac gdje će se zadržati do 15 i 30, zatim odlaze do Vladislavaca. Od 17 sati će biti u Vuki, a na proputovanju vozila će prijeći 50-ak kilometara. Kako je istaknuo predsjednik Oldtimer kluba Osijek Marko Madžar, najstariji automobil koji se danas može vidjeti je Peugeot iz 1929. godine, a velik je broj vozila proizvedeno između 1946. i 1949. godište: "Ovaj naš Rally imamo svake godine jednom i međunarodnog je karaktera. Sudjeluju ljudi i vozila iz Slovenije, Srbije, te Bosne i Hercegovine. Uz najstarijeg Peugeota ima tu i Austina, Zastavinih vozila, motocikala...", rekao je Madžar i pozvao sve zainteresirane da se priključe radu njihova kluba bez obzira no to imali vozilo starije od 30 godina ili samo bili njihovi ljubitelji.

Javljanje Leteće ekipe

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.