Hrvatski radio

Radio Osijek

Izložba „Zato što postojim“ – portreti starijih neobičnih ljudi

27.10.2021.

14:39

Autor: Radio Osijek / IF

Izložba „Zato što postojim“ – portreti starijih neobičnih ljudi

Izložba „Zato što postojim“ – portreti starijih neobičnih ljudi

Foto: - / -

U sklopu 11. Dana austrijske kulture u Osijeku u Sakuntala parku otvorena je izložba "Zato što postojim" koja portretira starije ljude s intelektualnim poteškoćama. Fotografije prate tekstovi iz knjige koja opisuje njihove živote, iskustva, čežnje i brige, njihov rad i svakodnevnicu.

Austrijski kulturni forum Zagreb zajedno s Gradskom i sveučilišnom knjižnicom Osijek – Austrijskom čitaonicom Osijek i Odsjekom za germanistiku Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Osijeku pod pokroviteljstvom Grada Osijeka ove godine po 11. puta organizira Dane austrijske kulture u Osijeku. Program traje od 25. do 30. listopada 2021.

U Sakuntala parku postavljena je izložba „Zato što postojim“ austrijskog fotografa Christophera Mavriča i novinara Stefana Schlögla. Fotografska izložba „Zato što postojim“ portretira dvadeset četvero starijih ljudi s intelektualnim poteškoćama. Tekstovi iz knjige opisuju njihove živote, iskustva, čežnje i brige, njihov rad i njihovu svakodnevnicu. Riječ je o zadivljujući normalnim pričama iz života tih ljudi, a upravo ih to čini toliko neobičnima. One govore o potrazi za mjestom u obitelji i društvu, o traganju za partnerom ili ispunjavajućim poslom. Posrijedi su nade i ciljevi koji čine jedan život, a upravo tijekom pandemije Covida-19 često padaju u zaborav.

Nakon što je izložba već postavljena u Zagrebu, Jastrebarskom, Sisku, Samoboru i Ozlju, prvi put se može vidjeti i u Slavoniji. Izložba je trojezična i može se posjetiti do 10. studenog 2021.

austrijski veleposlanik u Hrvatskoj Jozef Markus Wuketich i predsjednik GV Osijeka Vladimir Ham

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.