Hrvatski radio

Radio Osijek

Izložba "Žene svijeta u crvenom"

03.02.2022.

20:20

Autor: HRT Radio Osijek

Izložba "Žene svijeta u crvenom"

Izložba "Žene svijeta u crvenom"

Foto: Neven Knežević / Radio Osijek

U okviru projekta Žene u crvenom, a u povodu Dana crvene haljine gdje se kroz umjetnički izričaj pokušava podići svijest o važnosti prevencije u borbi protiv bolesti krvožilnog sustava i moždanog udara u osječkom HNK-u otvorena je izložba fotografija "Žene svijeta u crvenom" autorice Vesne Mores. 

Dan prije mjuzikla Sugar, koji ćemo imati prigodu vidjeti prvi puta nakon premijere održane prije pandemije, u foajeu osječkog HNK otvorena je izložba fotografija Osječanke Vesne Mores. "Kada sam čula o čemu je riječ dobila sam poticaj da fotografiram i tako je nastao serijal fotografija Žene svijeta u crvenom", rekla je autorica i dodala je je ovo druga izložba nakon prve, održane 2020. godine. Treba napomenuti da je na izložbi postavljen samo dio fotografija serijala autorice. 

O važnosti prevencije bolesti krvožilnog sustava i moždanog udara govorila je i pročenica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje Ivana Stanić, te istaknula da je svaka inicijativa koja će potaknuti na razmišljanje o potrebi sprječavanja oboljenja dobrodošla. "Korona je razinu stresa kao okidač za sve bolesti podignula na novu razinu, tako da je i ovako, preko umjetnika koji na svoj način znaju progovoriti o tim stvarima važno ukazivati na potrebu prevencije bolesti", rekla je intendantica Dražena Vrselja.  

Projektom "Žene u crvenom" Osječko-baranjska županija nastoji promovirati zdrave životne navike i educirati o simptomima i čimbenicima rizika za razvoj cerebrovaskularnih bolesti s ciljem unapređenja zdravlja i kvalitete života stanovnika naše županije. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.