Hrvatski radio

Radio Osijek

Između Nitre i Osijeka postoji veliki potencijal turističke razmjene

22.04.2022.

14:52

Autor: HRT Radio Osijek

Sastanak predsjednika Gradskog vijeća Vladimira Hama s izaslanstvom grada Nitre

Sastanak predsjednika Gradskog vijeća Vladimira Hama s izaslanstvom grada Nitre

Foto: Grad Osijek / Grad Osijek

Predsjednik Gradskog vijeća Vladimir Ham primio je izaslanstvo slovačkog grada Nitre predvođeno zamjenikom gradonačelnika Miloslavom Špotakom. Nitra je grad na zapadu Slovačke koji broji nešto više od 75 tisuća stanovnika, te u gospodarskom, ali i društvenom smislu ima brojne sličnosti s Osijekom.


Nitra i Osijek prijateljske odnose njeguju već 25 godina, pa je tako jedna od tema razgovora bila i obilježavanje ove obljetnice, a razgovaralo se i o gospodarskoj suradnji. Ipak, poseban naglasak stavljen je na mogućnosti turističke razmjene. „Ona bi se bazirala na eno, gastro i kulturnom turizmu odnosno onome u čemu su naši gradovi jako slični. Na taj način možemo potaknuti jedni druge u privlačenju turista, ali i mladih ljudi koji žele doći živjeti u naše gradove” poručio je nakon sastanka predsjednik osječkog Gradskog vijeća Vladimir Ham. 

Sličnost između dvaju gradova istaknuo je i zamjenik gradonačelnika Nitre Miloslav Špotak ”Naši gradovi imaju toliko toga zajedničkoga, od povijesti i gospodarstva do činjenice kako smo i jedni i drugi sveučilišni gradovi. Iznimno mi je drago biti u Osijeku te se nadam kako će ovi razgovori rezultirati i konkretnim zajedničkim projektima u sljedećim mjesecima”.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.