Hrvatski radio

Radio Osijek

13:00 / 30.12.2016.

Autor: Radio Osijek - Hina

Izvanredni izborni sabor HDSSB-a 15. siječnja

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin izjavio je u Osijeku da će se izvanredni izborni sabor stranke održati 15. siječnja u osječkom HNK-u te kako očekuje da će to biti novi početak za stranku koja će se stabilizirati i krenuti u susret novim izazovima, prije svega lokalnim izborima u svibnju.

Na konferenciji za novinare Vulin je rekao da će se na saboru birati novo vodstvo stranke, a predsjednik i potpredsjednik stranke te članovi Predsjedništva birat će se tajnim glasovanjem.
Ustvrdio je kako će izborni sabor 15. siječnja biti onaj čiji će rezultat biti upisan u registar političkih stranaka Ministarstvu uprave, za razliku od, kako je rekao, "javnoga skupa" koji je u Osijeku održan 10. prosinca, kada su HDSSB-ovi disidenti, predvođeni Vladimirom Šišljagićem i Dinkom Burićem, održali svoj izborni sabor na kojemu sa za predsjednika HDSSB-a izabrali Šišljagića.
Vulin ne zna jesu li Šišljagić i Burić uputili zahtjev za promjenom upisa u registar političkih stranaka, ali drži kako i  Šišljagić, Burić znaju da to ne može rezultirati promjenom upisa u registru, odnosno da Ministarstvo ne može napraviti promjene u registru na temelju njihovog zahtjeva.
Na novinarski upit hoće li biti više kandidata za predsjednika stranke, Vulin je rekao da ne želi prejudicirati broj kandidata, jer se kandidacijski postupak otvara 7. siječnja. Do tada će odlučiti hoće li se kandidirati za predsjednika.
Dodao je kako ne očekuje da će na izbornom saboru biti objavljena imena kandidata HDSSB-a za osječkog gradonačelnika i osječko-baranjskog župana, jer će to biti zadaća novoizabranog vodstva, koje će kreirati politiku stranke za lokalne izbore.
Vulin je izvijestio da je posljednjih tjedana za 30-tak članova ukinuta mjera suspenzije, među kojima nema, kako je rekao, kolovođa unutarstranačkog puča, te očekuje da će se taj broj povećati u predstojećem vremenu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.