Hrvatski radio

Radio Osijek

Izviđači donijeli Betlehemsko svjetlo u Županiju

17.12.2020.

10:25

Autor: Mirta Milas

Foto: Osječko-baranjska županija

Foto: Osječko-baranjska županija

Foto: - / -

Uime svih građana Osječko-baranjske županije zahvalio im se zamjenik župana Petar Lagator koji je istaknuo kako je Betlehemsko svjetlo svjetlo mira poseban simbol nadolazećeg Božića .

"Betlehemsko svjetlo ove godine ima i posebno značenje, jer će svima biti potrebno više svjetla, snage, vjere i ljubavi koja će doći s Božićem. Ono nam daje snage da izdržimo sve prepreke koje su još pred nama u vremenu u kojem živimo", rekao je zamjenik osječko-baranjskog župana Petar Lagator. Članica Izviđačkog kluba "Javor" Monika Feher izjavila je kako je velika čast donijeti Betlehemsko svjetlo u Hrvatsku. " Trenutačno su nam mir, sreća i ljubav potrebniji nego ikad prije i sretni smo što to možemo podijeliti s građanima. Betlehemsko svjetlo već dugi niz godina austrijski izviđači preuzimaju u spilji Isusova rođenja u Betlehemu i donose ga u Austriju. Tamo ga izviđači iz cijele Europe preuzimaju i prenose u svoje države. Zbog pandemije je ove godine situacija drukčija te su izraelski izviđači upalili svjetlo i poslali ga u Austriju, a austrijski su ga izviđači zatim donijeli na sve svoje granice. Do Hrvatske je Betlehemsko svjetlo došlo preko Slovenije- Imala sam tu čast preuzeti ga na graničnom prijelazu Bregana uime Saveza izviđača Hrvatske. Nakon toga smo ga donijeli u Zagreb i evo, širimo ga po cijeloj Hrvatskoj. U Osijek svjetlo donosimo već godinama i čast nam je što ga možemo dijeliti našim građanima i vjernicima. Ove smo godine to odlučili napraviti na osječkom adventiranju. Građani nas mogu naći na jednoj od točaka adventiranja od danas do nedjelje, svaki dan od 19,00 do 20,00 sati".  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.