Hrvatski radio

Radio Osijek

Izvješća županijskih stožera Civilne zaštite

09.04.2020.

11:53

Autor: Radio Osijek/Hina/TM

Izvješća županijskih stožera Civilne zaštite

Izvješća županijskih stožera Civilne zaštite

Foto: - / -

U protekla 24 sata na području Vukovarsko-srijemske županije testirane su 34 osobe i evidentiran jedan novooboljeli pa se broj zaraženih koronavirusom popeo na 30. U Virovitičko-podravskoj već osmi dan nema pozitivnih. Svi uzorci u Brodsko-posavskoj županiji također su negativni.

Do sada je na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji testirano 367 osoba, 551 se nalazi u samoizolaciji dok su u karanteni dvije osobe.
"I nadalje je u Općoj županijskoj bolnici u Vinkovcima hospitalizirano pet oboljelih, a ostali se zbog lakših simptoma liječe u samoizolaciji. Na korona virus pozitivna su tri liječnika kao i tri zdravstvena i jedan nezdravstveni djelatnik dok je 18 liječnika, 37 medicinskih sestara i tri nezdravstvena djelatnika u samoizolaciji", izvijestio je Stožer civilne zaštite te županije.
U posljednja 24 sata na vukovarsko-srijemskom području nije utvrđeno kršenje mjera samoizolacije, a policija je utvrdila 12 kršenja mjera Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj.
Virovitičko-podravska županija
Na području Virovitičko-podravske županije već osmi dan zaredom nema pozitivnih na koronavirus, izvijestili su iz Stožera. Objavu s Facebook profila županije objavljujemo u cijelosti: “Iako je danas „dobro biti negativan“, ostanite pozitivni, jer nakon kiše uvijek dolazi sunce. I nakon korona virusa doći će bolji dani… Sunce nas mami van, no nemojte da nas lijepo vrijeme zavara. Poštujte epidemiološke i sigurnosne upute, budite strpljivi, savjesni i odgovorni. Izdržali smo do sada, izdržimo i nadalje, jer ovo je bitka sviju nas. 
Na području Virovitičko-podravske županije, zahvaljujući vama, već osmi dan zaredom nema pozitivnih na korona virus. Oboljelih je i nadalje dvoje, oni se nalaze u kućnoj samoizolaciji i više niti nemaju simptome bolesti COVID 19… Do sada je na području naše županije testirano 96 osoba, 94 nalaza su bila negativna… U posljednja 24 sata, djelatnici Policijske uprave Virovitičko-podravske, na dežurnim punktovima u kontroli prometa zatekli su 3.985 osoba u 3.193 vozila. Od navedenih, njih 14 nije imalo propusnice… Provjerili su i 21 osobu poštuju li mjere samoizolacije. Svi su bili na svojim adresama… Svima vama koji poštujete epidemiološke i sigurnosne mjere, hvala vam", poručuju iz Virovitičko-podravske županije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.