Hrvatski radio

Radio Osijek

Jačanje turističke destinacije Srednjeg Dunava

19.02.2019.

15:16

Autor: Marija Petrinović

foto: HRT/mp i OBŽ

foto: HRT/mp i OBŽ

Foto: - / -

Cilj projekta je jačanje razvoja turizma u prekograničnom području putem povećanja kvalitete i raznolikosti turističke ponude kroz stvaranje i promociju  zajedničke prekogranične turističke destinacije Srednjeg Dunava, uz stvaranje novih tematskih ruta i umrežavanje.

 U Regionalnoj vinoteci u osječkoj Tvrđi održano je predstavljanje rezultata i završnih aktivnosti projekta „Jačanje turističkog razvoja u prekograničnoj regiji Srednjeg Dunava - Central Danube Tour“ iz EU programa IPA Interreg prekogranične suradnje Hrvatske i Srbije.

Kako je istaknuto na konferenciji, u okviru projekta organizirane su eno-­gastro radionice, Dunav Art Festival i studijsko putovanje za turističke agencije iz Hrvatske i Srbija. Završne aktivnosti bit će predstavljanje područja Srednjeg Dunava na međunarodnom turističkom sajmu u Beogradu i Berlinu, turistički panel u Iloku (28. veljače.2019.), samostalno predstavljanje u Zagrebu i završna konferencija u Novom Sadu. Premijerno je prikazan i promotivni video nove turističke destinacije Srednjeg Dunava, čiji je autor Mario Romulić.

"Ovaj projekt donosi dobro s obje strane Dunava, a drago nam je što je Javna ustanova Županijska razvojna agencija Osječko-baranjske županije njegov nositelj. Dunav je veliki turistički potencijal i zato su nam potrebni partneri kojima možemo razvijati tako značajne projekte, osigurati prepoznatljivost te omogućiti razvoj turizma cijelog ovog područja" - rekao je na konferenciji zamjenik župana Osječko-baranjske županije Goran Ivanović.

Projekt Central Danube Tour, ukupne vrijednosti 575.856,20 eura, traje 20 mjeseci (od 15. srpnja 2017.) te završava 14. ožujka 2019. godine. Vodeći partner projekta je JU Županijska  razvojna agencija Osječko-baranjske županije, dok su ostali partneri Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu suradnju i lokalnu samoupravu AP Vojvodine, Upravni odjel za poljoprivredu i ruralni razvoj Osječko-baranjske županije, Dunavski centar za kompetenciju i Grad llok.

*iz materijala OBŽ

 

 

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/--, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.