Hrvatski radio

Radio Osijek

Jaroslav Pecnik napustio laburiste

21.12.2016.

12:33

Autor: Željka Bačić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Gotovo cijeli aktivni dio osječkog ogranka Hrvatskih laburista-Stranke rada napustio je tu stranku. Laburisti su, rekao je na izvanrednoj konferenciji za novinare Jaroslav Pecnik, postali marginalna stranka.

Pecnik je čekao odluku Suda časti, koji ga je 16. prosinca oslobodio optužnice, pa je već danas, 21. prosinca, izišao iz Hrvatskih laburista. Stranci nije odgovarao jer je  progovorio o neuspjesima i pozvao čelnike na odgovornost za katastrofalan rezultat na izborima. Bivši potpredsjednik Hrvatskih laburista- Stranke rada J. Pecnik ističe kako su se uplašili njegove kandidature  za najviša tijela pa je upravo stoga susprendiran.  Osječki ogranak, rekao je, bio je jedan od najjačih, s tri vijećnika u Gradskom vijeću, a s dobrim rezultatima mogu i kao udruga građana ostvariti dobar rezultat na lokalnim izborima. Ne želi se kandidirati za gradonačelnika, a mladi ljudi, kojima će pomoći svojim političkim iskustvom, mogu napraviti puno za Osijek. Udruga još nema  ime ni prostor za djelovanje, ali ima program u čijem je središtu briga za mlade, njihovo zapošljavanje i dostojnu egzistenciju. Ako se to ne postigne, Osijek ne može imati budućnost- rekao je Pecnik. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.