Hrvatski radio

Radio Osijek

Jasmin Hadžić na 20. obljetnicu ponovno podiže zastavu u Kninu

03.08.2015.

14:25

Autor: Željka Bačić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Pripadnici 7. gardijske brigade "Pume" Edvard Baltić, Mario Bilać i Jasmin Hadžić podići će na jarbol kninske tvrđave hrvatsku zastavu, kao što su to učinili 5. kolovoza 1995. godine.

Jasmin Hadžić iz Karanca penjao se nekoliko puta na kninski jarbol kako bi skinuo srpsku zastavu i postavio hrvatsku. I pao je, ali je zastava postavljena na tvrđavi. Nije bilo lako nakon borbe koju su vodili u legendarnoj akciji Oluja. Ipak, uspio je, a onda se vratio natrag u borbu u Vrbnik, jer je bitka još uvijek trajala. Kako nam je danas (ponedjeljak) rekao u emisiji "Dobar dan", obavljene su sve pripreme i proba. Hadžiću je pripala čast da zastavu podigne, a pridržavat će ju njegovi kolege  Baltić i Bilać. Jasmin je tada imao samo 19 godina i ogromnu želju za borbom za Hrvatsku, jer u Dalju su mu ubili brata i oca, za kojeg se još ne zna gdje je.  Danas radi i živi sa svojom obitelji u Karancu. Jasmin Hadžić upisao se u povijest Domovinskog rata. Poslušajte u našem prilogu što nam je ispričao.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.