Hrvatski radio

Radio Osijek

Javni natječaj za osnivanje prava građenja u poduzetničkoj zoni "IT parka"

23.01.2019.

14:11

Autor: Vedran Drabek

Foto:Radio Osijek/ VD

Foto:Radio Osijek/ VD

Foto: - / -

Nakon što je ranije ovog mjeseca predstavljen projekt poduzetničke zone „IT park”, danas je objavljen i prvi konkretniji korak prema njegovoj izgradnji - objavljen je javni natječaj za osnivanje prava građenja u poduzetničkoj zoni dugoočekivanog IT parka u Gackoj ulici.

Tvrtke koje u posljednjih 6 mjeseci zapošljavaju minimalno 15 zaposlenika u području IT djelatnosti mogu se prijaviti na natječaj koji će biti otvoren na ne određeno vrijeme ili do popunjavanja devet građevinskih čestica veličine od 1200 do 1900 četvornih metara. Na natječaju koji je danas objavljen na stranicama grada također je istaknuto kako će početni iznos godišnje naknade za pravo građenja na nekretninama iznositi 1.38 eura po četvornom metru .

„Grad Osijek tom je prilikom imenovao posebno povjerenstvo koje će jednom mjesečno pregledavati pristigle ponude te izabrati najpovoljnijeg ponuđača. S njim će potpisati ugovor o pravu građenja prema kojem se ponuđač obvezuje u roku od 24 mjeseca ishoditi svu potrebnu tehničku dokumentaciju za izgradnju objekata u idućih 48 mjeseci” , istaknula je konferenciji za novinare prilikom predstavljanja objave zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš. Dodala je kako tek u trenutku ispunjavanja uvjeta ponuđač stječe pravo korištenja ranije definiranih i usvojenih olakšica za program poduzetničkog IT parka, čiji bismo prvi izgled trebali vidjeti 2021. godine.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.