Hrvatski radio

Radio Osijek

Javni poziv za  dodjelu potpora za gotovo 1600 osječkih poljoprivrednika

02.11.2020.

12:16

Autor: Radio Osijek/TM

Foto: Davor Lončarić

Foto: Davor Lončarić

Foto: - / -

Grad Osijek danas je objavio Javni poziv za  dodjelu potpora u poljoprivredi na području grada Osijeka u 2020. Osigurano je 300 000 kuna, a jedan korisnik može ostvariti potporu za više mjera i maksimalan iznos potpore ne veći od 60 000 kuna.

Prema riječima zamjenice gradonačelnika Žane Gamoš u upisnik poljoprivrednih gospodarstava uvedena su 1583 poljoprivrednika s područja grada Osijeka i sve njih poziva da se prijave na javni poziv, koji je otvoren do iscrpljenja sredstava, a najkasnije do 20. studenog. Pozivnica je upućena obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, obrtima, mikro, malim i srednjim poduzećima koji su upisani u upisnik poljoprivrednih gospodarstava.
Uvjeti za dodjelu potpore su sjedište na području grada Osijeka, a za obrte i sjedište i prebivalište na području grada Osijeka, ulaganje izvršeno na području grada Osijeka i da je poljoprivrednik registriran kao obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo, obrt, mikro, mali ili srednji poduzetnik upisan u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava.
"Imamo šest mjera, a one su potpora za plasteničku proizvodnju, potpora za  kontrolu  plodnosti tla, zatim za održavanje konferencija i stručnih skupova, potpora za preradu proizvoda i potpore za promociju i promidžbu", objasnila je Gamoš.
Sve informacije u vezi ovog Javnog poziva mogu se dobiti isključivo od Poduzetničkog inkubatora Bios, na broj telefona 031 209 955 ili putem e-maila potpore@inkubator.hr.
Sve informacije o pozivu nalaze se na https://www.osijek.hr/natjecaji/javni-poziv-za-dodjelu-potpora-u-poljoprivredi-na-podrucju-grada-osijeka-u-2020-godini/

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.