Hrvatski radio

Radio Osijek

Javni pozivi Županije zanimljivi i udrugama nacionalnih manjina

08.02.2017.

11:27

Autor: Monika Kralj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na sjednici osječko-baranjskog Savjeta za nacionalne manjine predstavljene su mogućnosti financiranja programa i projekta manjina iz županijskoga proračuna ali i Europskog socijalnog fonda.. .

Predstavljeni su javni pozivi, njih 20-tak, koje je raspisala ili će uskoro raspisati Županija u područjima poljoprivrede, ruralnog razvoja, ruralnog turizma, razvoja poduzetništva, za kulturne aktivnosti, skrb za ranjive skupine. Riječ je, među ostalim, o potporama za manifestacije, sajmove, festivale, unaprijeđenje proizvodnje i poslovanja, nove proizvode, izložbe, smotre, natjecanja... 

Malo se koriste sredstva iz Europskog socijalnog fonda te je udrugama otvorena mogućnost suradnje i pomoći Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje u pisanju projekata za što same udruge često nemaju znanja i kapaciteta.

Predstavljeno je i izvješće lokalnih jedinica o infrastrukturnim projektima  ostvarenima u sklopu Nacionalne strategije za Rome u čemu su neki pomaci ostvareni u legalizaciji objekta te uređenju prometnica ili nogostupa.  

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.