Hrvatski radio

Radio Osijek

11:57 / 08.06.2022.

Autor: Radio Osijek

Je li osigurano zemljište za izgradnju KBC-a Osijek?

Glasovanje na sjednici OBŽ

Glasovanje na sjednici OBŽ

Foto: -/- / -/-

Kako napreduje strateški projekt izgradnje novog Kliničkog bolničkog centra u Osijeku i jesu li riješeni problemi zemljišta, jedno je od pitanja vijećnika s današnje sjednice Skupštine Osječko-baranjske županije. Usklađeni su i neki od koeficijenata za obračun plaća u tijelima Županije, prema naputcima nadležnog ministarstva.

Tek dvadesetak minuta trajala je 11. sjednica Županijske skupštine sazvana kako bi se u zakonskom roku uskladili koeficijenti za obračun plaća nekih službenika i namještenika u upravnim tijelima Županije prema uputama Ministarstva pravosuđa i uprave, pa je odluka jednoglasno i prihvaćena.

Samo dva pitanja vijećnika upućena su u redovitoj uvodnoj raspravi. Vijećnika SDP-a Borisa Piližotu zanimala je problematika zemljišta za budući KBC Osijek, a riječ je o šest katastarskih čestica koje su u vlasništvu Poljoprivrednog instituta. Zamjenik župana Mato Lukić poručio je da će odgovor tražiti od KBC-a Osijek i napomenuo da su neke katastarske čestice već riješene, primjerice one u vlasništvu Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike zamijenit će se za određene nekretnine.

Vijećnicu Sanju Bježančević zanimalo je što će biti s, još prije nekoliko godina najavljenom, obnovom ili izgradnjom nove Ekonomske škole u Đakovu. Dožupan Josip Miletić odgovorio je da će se projektu pristupiti ako Ministarstvo znanosti i obrazovanja odobri sredstva. No, pitanje je treba li Ekonomska škola u Đakovu s obzirom na promišljanja o potpori deficitarnim zanimanjima i onima od velikog značaja, poput centara kompetentnosti. U šest gradova u Osječko-baranjskoj županiji u kojima su smještene srednje škole cilj je obrazovati mlade za potrebe tržišta rada, napomenuo je Miletić i dodao da će se nastaviti razgovori s Gradom Đakovom koji je već darovao zemljište za izgradnju nove Ekonomske škole.

Iduća sjednica Županijske skupštine najavljena je za 7. srpnja.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.