Hrvatski radio

Radio Osijek

Jedanaest i pol milijuna kuna lokalnoj zajednici

05.03.2021.

16:10

Autor: Željko Kovačević

Jedanaest i pol milijuna kuna lokalnoj zajednici

Jedanaest i pol milijuna kuna lokalnoj zajednici

Foto: - / -

Pet i pol milijardi kuna, u više od tisuću projekata, dosadašnja je vrijednost uloženih sredstava iz programa Europske unije u Osječko - baranjsku županiju. Sredstva su uložena u brojne,OPG-ve, poduzetničke ideje, ali i socijalne projekte, domove zdravlja i vrtiće.

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Nataša Tramišak, u prisustvu župana Ivana Anušića uručila je u Skupštini Osječko-baranjske županije 41 ugovor iz Programa održivog razvoja lokalne zajednice korisnicima s područja te županije. Ugovori su vrijedni 11 i pol milijuna kuna za komunalnu, javnu, obrazovnu, društvenu i zdravstvenu infrastrukturu. Najviše novca dobit će općine i gradovi s potpomognutih područja, a dio sredstava namijenjen je i područjima koji su nešto naprednija. Do sada je iz europskih sredstava u Osječko – baranjskoj županiji realizirano projekata u vrijednosti od 5 i pol milijardi kuna.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.