Hrvatski radio

Radio Osijek

Jedanaesto državno zlato i pobjeda za Lipu na 55. Susretu hrvatskih pjevačkih zborova

25.09.2022.

20:37

Autor: Radio Osijek/TM

Jedanaesto državno zlato i pobjeda za Lipu na 55. Susretu hrvatskih pjevačkih zborova

Jedanaesto državno zlato i pobjeda za Lipu na 55. Susretu hrvatskih pjevačkih zborova

Foto: HPD Lipa / -

Ovoga se vikenda u Poreču i Vrsaru održao 55. Susret hrvatskih pjevačkih zborova na kojem je u konkurenciji 14 zborova, zlatnu plaketu osvojilo Hrvatsko pjevačko društvo Lipa iz Osijeka.

Pod ravnanjem Valerije Fischbach Lipaši su se predstavili u najboljem mogućem svjetlu, a stručno im je povjerenstvo dodijelilo 98,58 od 100 bodova, što im je osiguralo Zlatnu plaketu i prvo mjesto

„Ovaj je uspjeh tim veći jer smo nakon nekoliko godina prisilne "korona pauze" ponovno stali uživo na scenu i natjecali se. Evo odgovarajućeg opisa koji potpisuje vrijedni Lipin tajnik Karlo  Kobaš: "Prošli smo doslovce prolome oblaka, bili mokri do kože, ali smo se posložili i zasjali na sceni. Atmosfera cijelo vrijeme na visokom nivou! Ponosan sam pjevač i tajnik, a i ponosan sam na cijelu ekipu!"

Tome nemamo što dodati osim da je ovo već ukupno jedanaesto državno zlato za Lipu. Vraćamo se kući pjevajući”, stoji u objavi HPD Lipa na njihovoj Facebook stranici.

Na ovogodišnjem susretu nastupiilo je 14 odabranih hrvatskih pjevačkih zborova koji su svoj nastup izborili na županijskim i regionalnim smotrama, samostalnim preslušavanjima I video selekcijama. Iz Slavonije je, uz HPD Lipa, na natjecanju u Poreču i Vrsaru sudjelovalo i Crkveno pjevačko društvo Mir iz Belišća.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.