Hrvatski radio

Radio Osijek

Jedna novooboljela osoba iz Koške

28.04.2020.

11:19

Autor: Radio Osijek/ priopćenje OBŽ/AB

fotografija Amoreta Bajto

fotografija Amoreta Bajto

Foto: - / -

Jedna pozitivna osoba od 105 testiranih, ukupno 117 oboljelih, 67 izliječeno, u samoizolaciji 89 osoba - kratki je sažetak sadašnjeg priopćenja Stožera Osječko - baranjske županije. Novooboljela osoba je iz Koške i nije kontakt ni jedne poznate do sada oboljele osobe.

"U KBC - u Osijek je i dalje je devet djelatnika pozitivno na koronavirus i nema novooboljelih medicinskih djelatnika. U Općoj županijskoj bolnici Našice nema niti jednog oboljelog medicinskog djelatnika, a u njihovoj je evidenciji i dalje samo jedna osoba s područja Našica pozitivna na koronavirus i nalazi se u kućnoj samoizolaciji.

Na liječenju u KBC Osijek i dalje se nalazi 17 osoba, ni jedna od njih nije u Respiracijskom centru i posljednjih deset dana nema preminulih osoba zaraženih koronavirusom.

Iz KBC Osijek potvrđuju još dvije novoizliječene osobe, pa je broj izliječenih na našem području 67, od kojih 64 u evidenciji KBC Osijek, a tri u evidenciji našičke bolnice.

Policijska uprava osječko-baranjska tijekom posljednja 24 sata nije zaprimila niti jednu dojavu građana o kršenju samoizolacije, a samoinicijativno su obišli 22 osobe i sve su osobe poštivale mjere samoizolacije.

Policija je provjeravala propusnice, kao i do sada na 7 stalnih nadzornih punktova na granicama županije. Obavljeno je ukupno 3.657 provjera i sve osobe koje su ulazile u županiju ili su ju napuštale imale su valjanu propusnicu.

Na adresu Stožera dolaze upiti vezani uz otvaranje dječjih i sportskih igrališta te sportskih klubova i teretana. Dječja i sportska igrališta otvorila bi se kada i škole 11. svibnja, ali uz pravila o maksimalnom broju ljudi koji se u isto vrijeme rekreiraju. Informaciju o datumu otvaranja sportskih klubova i teretana koje funkcioniraju u zatvorenom prostoru još nismo dobili – poručuje Goran Ivanović, načelnik Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije", kaže se u priopćenju županijskog Stožera.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.