Hrvatski radio

Radio Osijek

Jedna novooboljela osoba na području Osječko - baranjske županije

18.04.2020.

11:48

Autor: Radio Osijek

Foto: OBŽ

Foto: OBŽ

Foto: - / -

U posljednja 24 sata u županiji testirana su 93 uzorka. Zabilježen je jedan novi slučaj koronavirusa kod osobe koja je od ranije boravila u samoizolaciji. Najavljeno je i moguće ukidanje propusnica u županiji o čemu je upućen prijedlog Nacionalnom stožeru civilne zaštite.

„Broj oboljelih od početka pandemije u našoj županiji time je porastao na 109, no riječ je o dobrom trendu” naglasio je Anušić. Potvrđuje to i činjenica od ukupno osam oboljelih u posljednjih deset dana. Ukupan broj preminulih je šest. Hospitalizirano je ukupno 24 osobe. Sve se nalaze u Kliničkom bolničkom centru Osijek, od čega su dvije na respiratoru.Četiri medicinska djelatnika su pozitivna, a jedan je u samoizolaciji.

Ukupno se u samoizolaciji nalazi 168 osoba. 45 manje nego jučer. Obavljeno je 50 provjera samoizolacije, od čega dvije po dojavi građana i utvrđeno je jedno kršenje na području Bilja. Policija je samoincijativno ukupno provela 48 provjera i nije utvrđeno niti jedno kršenje propisane mjere.

6001 osoba obuhvatila je provjera propusnica na osam stalnih i 37 privremenih punktova. Bez propusnica su zatečene samo dvije osobe što je također dobar pokazatelj potvrđuje Anušić: „Po svemu sudeći trenutne brojke su potvrda da pandemiju držimo pod kontrolom. Imamo sve manji broj oboljelih i onih koji su u samoizolaciji. To je i bio razlog da još jučer pošaljemo dopis Nacionalnom stožeru civilne zaštite i zatražimo ukidanje propusnica na području županije. Mislimo da je to dobar način koji se može u ovom trenutku primijeniti, uz naravno kao najvažnije držanje svih propisanih mjera. Odluku o ovom prijedlogu očekujemo danas”, zaključio je Anušić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.