Hrvatski radio

Radio Osijek

Jednokratne potpore poduzetnicima - pomoć grada u korona krizi

23.10.2020.

18:22

Autor: Radio Osijek

Foto: Grad Osijek

Foto: Grad Osijek

Foto: - / -

Naslanjajući se na vladine mjere koja je tvrtkama pogođenima krizom zbog epidemije koronavirusa, Grad Osijek usmjerio je 10 milijuna kuna za očuvanje likvidnosti osječkih mikro, malih i srednjih poduzetnika.

Gradska je uprava danas drugi krug dodjele potpora za gospodarsku mjeru za suzbijanje negativnih ekonomskih posljedica krize održala online.
"U današnjem drugom krugu dodjela potpora, uručili smo online potpore za 38 poduzetnika i poduzetnica. Riječ je o jednokratnoj i nepovratnoj potpori od tisuću kuna po zaposleniku čija je ukupna vrijednost u ovom krugu 86 tisuća kuna. Za ovu godinu, zajedno s prvim krugom, Grad Osijek isplatio je 9,2 milijuna kuna za točno 9200 zaposlenica i zaposlenika u preko 1900 osječkih tvrtki", pojasnila je zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš. Ovaj partnerski potez Grada pozdravila je i Marina Juričić iz tvrtke Carrieers by Freda koja proizvodi nosiljke za bebe."Ova potpora nam jako puno znači da uspijemo opstati na tržištu jer je konkurencija izuzetno velika. Mi smo jedan mali brend, obiteljska firma, trudimo se i dalje to plasirati na tržište, da ljudi prepoznaju kvalitetu", izjavila je Juričić.
Pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Tomislav Krolo rekao je da su se prijave obrađivale na tjednoj bazi, jer je poduzetnicima gradska pomoć trebala što prije, i da su je mogli iskoristiti kako njima najviše odgovara. "Sredstva su iskorištena za očuvanje likvidnosti poduzetnicima koji su bili onemogućeni raditi i nisu mogli ostvarivati prihod. Namijenjena su zapravo onima koji su u privatnom najmu i morali su ga svaki mjesec platiti, kao i dobavljače, režije ili nešto drugo, što ovisi od poduzetnika do poduzetnika", rekao je Krolo.
Tamara Drezner iz turističke agencije PanadriaFly kaže kako će potporu iskoristiti za doprinose: "Od trećeg do šestog mjeseca ove godine imali smo pad prometa, sedmi mjesec nas je malo vratio, no sad se opet događa veliki pad od 80 do 90 posto. Zahvalna sam što je tvrtka preživjela i uvjerena sam da ćemo dogurati do sljedeće godine. Namjeravam se nastaviti boriti."

Foto: Grad Osijek

Foto: Grad Osijek

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.