Hrvatski radio

Radio Osijek

Johan prognozira – Vatreni će pobijediti Maroko

21.11.2022.

21:19

Autor: Radio Osijek/TM

Johan prognozira – Vatreni će pobijediti Maroko

Johan prognozira – Vatreni će pobijediti Maroko

Foto: HRT / Radio Osijek

U srijedu, 23. studenog Vatreni kreću u pohod na vrh nogometnog svijeta. Tko pobjeđuje - Hrvatska ili Maroko? U osječkom Zoološkom vrtu već se zna, a glavni prognozer bila je žirafa. Johan je presudio i između slastica u posudi s marokanskom i slastica u posudi s hrvatskom zastavom odlučio se za hrvatsku. 

Johan prognozira – Vatreni će pobijediti Maroko

Johan prognozira – Vatreni će pobijediti Maroko

Foto: HRT / Radio Osijek

Johanova prognoza nije pala tek tako. Malo je oklijevao prije nego što se „bacio” na kantu na kojoj je bila hrvatska zastava, što je nedvojbeni znak da će Hrvatska u svom prvom nastupu na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Kataru pobijediti Maroko.

„Vidjeli ste i sami. Johan je bio pred doista teškim zadatkom, nije mogao iz prve odlučiti za koga će dati svoj glas, ali vidimo da se odlučio za Hrvatsku. Vjerujem da će biti još puno naših životinja na redu koje će predviđati daljnje rezultate utakmica na Svjetskom prvenstvu, kaže Tatjana Elez iz Unikoma. Kako je najavljeno uoči svake sljedeće utakmice naše reprezentacije rezultat će prognozirati neki drugi stanovnik ZOO vrta. Tako će pred utakmicu s Kanadom svoje prognozerske vještine pokazati gibon, a na čekanju su već i vidre od kojih očekujemo što će reći tko pobjeđuje – Hrvatska ili Belgija.

„Nadamo se da će gibon biti nešto odlučniji nego što je bio Johan, ali da će jednako odabrati, kaže Nikica Jurić, rukovoditelj ZOO vrta Osijek.

U Zoološkom vrtu tvrde da je i u jednoj i u drugoj posudi između kojih je birao Johan sadržaj bio isti: „Ono što najviše voli: bundevice, kruške i drugo povrće”, rekao je timaritelj Željko Bušljeta.

Među okupljenima se povela priča o tome znači li to što je žirafa u kanticu zavirila nekoliko puta da bi Hrvatska mogla pobijediti s više golova razlike. Odgovor stiže u srijedu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.