Hrvatski radio

Radio Osijek

Još četiri predstave za ocjenjivanje na Festivalu glumca

09.09.2021.

14:18

Autor: Davor Lončarić

Još četiri predstave za ocjenjivanje na Festivalu glumca

Još četiri predstave za ocjenjivanje na Festivalu glumca

Foto: - / -

Do 12. rujna u Vukovarsko-srijemskoj županiji traje Festival glumca. Ocjenjuju se još četiri predstave, a sudionici su odali počast preminulom kolegi Ivi Gregureviću, posjetili su Otočke virove, a odat će i počast hrvatskim braniteljima u Županji.

Sudionici 28. Festivala glumca posjetili posljednje počivalište barda hrvatskog glumišta Ive Gregurevića (Donja Mahala, 7. listopada 1952. – Zagreb, 1. siječnja 2019.). Nisu se mogle sakriti suze za omiljenim i nikad prežaljenim kolegom i prije svega prijateljem.

Festivalska domaćica Ksenija Prohaska izrazila je želju posjetit Bioekološki-edukacijski centar Virovi kod Otoka, oazu mira na obali Virova smještenu duboko u spačvanskim šumama između Otoka i Bošnjaka. Društvo su joj pravili predstavnici Festivala glumca, nacionalni prvak Goran Grgić i glumac Ljubo Zečević. Gradonačelnik Otoka, Josip Šarić ponovno se iskazao kao sjajan domaćin.


Predstava HNK Zadar "Hanibal podzemni" koja je trebala biti održana u Gradskom kazalištu Joza Ivakić Vinkovci u petak, 10. rujna je otkazana zbog covid-bolesti. 


Do dodjele nagrada i priznanja u nedjelju 12. rujna u Županji ocjenjivački sud (Ivica Zadro, Ana-Marija Vrdoljak i Jakov Bilić) ima zadatak pogledati još četiri predstave u službenoj konkurenciji:

- FEŠTA 9. rujna u 19 sati u Vukovaru
- TIHA NOĆ 9. rujna u 21 sat u Vukovaru
- SAVRŠENI PARTNER 10.rujna u 21 sat u Županji
- BRAT BRATU 11. rujna u 20 sati u Vinkovcima (predstava je rasprodana).

Predstavnici 28. Festivala glumca u subotu 11. rujna 2021. u 11 sati u Županji položit će vijence kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.