Hrvatski radio

Radio Osijek

Još dva nova slučaja iz grupe povratnika iz Švedske

11.05.2020.

12:13

Autor: Radio Osijek//TM

Foto: HRT/Radio Osijek

Foto: HRT/Radio Osijek

Foto: - / -

U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije zabilježene su još 2 novooboljele osobe od COVID-a19. To je već četvrti dan za redom s novim slučajevima, unutar tog razdoblja bilježi se 9 pozitivnih osoba na virus SARS-CoV-2, izvijestio je Županijski stožer civilne zaštite.

Svi novooboljeli dio su grupe radnika-povratnika iz Švedske ili su njihovi kontakti. Ukupan broj oboljelih osoba na području Brodsko-posavske županije tako sada iznosi 29. U posljednja 24 sata jedna je osoba ozdravila. Do sada je na području županije ozdravilo 12 osoba, jedna je preminula. Broj aktivnih oboljelih osoba sada iznosi 16.
U karanteni se nalazi 17 osoba od čega najviše iz BIH (11), zatim iz Srbije (2) te po 1 osoba iz Švedske, Njemačke, Finske i SAD-a. Također, jedna osoba iz karantene jučer je hospitalizirana, radi se o radniku koji je također došao u istoj grupi radnika iz Švedske te mu je nalaz pozitivan.
Od danas je u primjeni treći paket popuštanja mjera nacionalnog Stožera CZ. Tako je od danas ukinut režim e-Propusnica na području RH (osim otoka Brača), omogućeno je okupljanje do 40 osoba na jednom mjestu, s radom su započeli kafići, restorani, trgovine u šoping centrima, nacionalni parkovi, autoškole, kladionice i kasina, vrtići, škole i fakulteti. Omogućene su probe ustanovama u kulturi te treninzi, pripremne utakmice i rekreacija na otvorenom prostoru. Aktiviran je i međumjesni odnosno međužupanijski autobusni i željeznički promet unutar RH. Za sve navedene mjere popuštanja izdane su i precizne upute i preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) pa županijski Stožer CZ apelira na sve građane i poslovne subjekte da se istih i pridržavaju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.