Hrvatski radio

Radio Osijek

Još dvije škole u energetskom "kaputu"

21.05.2020.

13:50

Autor: Neven Knežević

foto: hrt.hr

foto: hrt.hr

Foto: - / -

Do početka nove školske godine bit će dovršena obnova na još dvije osnovne škole u Osijeku, Vijenac i Mladost. Radove na školi Vijenac obišao je dogradonačelnik Boris Piližota, te istaknuo da će zgrade biti u cijelosti obnovljene čime će se ostvariti ušteda na energentima od 60 posto

Ukupna vrijednost obnove zgrada dviju škola je 13 milijuna kuna, a do 80 posto obnove financirano je iz europskih fondova. "To su škole koje su zbog svoje dotrajalosti bile energetski neučinkovite", rekla je pročelnica Ljiljana Belajdžić. Osim energetske ovojnice na objektima će se zamijeniti stolarija, krov, sustav grijanja i ventilacije u dvorani, te rasvjeta kao i priključenje na informacijski sustav za gospodarenje energijom. "Osim što će se ostvariti znatna ušteda energije, naselja Sjenjak i Vijenac Ivana Meštrovića dobit će novu vizuru, a omogućit će se i bolji uvjeti života i rada učenicima i nastavnicima.", rekao je dogradonačelnik Boris Piližota, dodajući da je do sada u Osijeku obnovljeno pet osnovnih škola, te da će s obnovom nove dvije školske zgrade biti uloženo gotovo 100 milijuna kuna. "Škola će nam nakon 57 godina zasjati u novom ruhu", rekla je ravnateljica Vesna Vrbošić, dodajući da na nastavu u školu trenutačno dolazi petnaestak učenika, no vjeruje da će u rujnu, kada počne nova školska godina u školske klupe sjesti svi učenici kojih je u toj školi više od 300. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.