Hrvatski radio

Radio Osijek

Još jedno parkiralište u vukovarskom centru

11.01.2022.

14:28

Autor: Marija Vukasović Petrinović

Novo parkiralište u Vukovaru obišao je gradonačelnik Ivan Penava

Novo parkiralište u Vukovaru obišao je gradonačelnik Ivan Penava

Foto: Marija Vukasović Petrinović / Radio Osijek

Izgradnjom parkirališta za stanare nebodera Dunav 1 i Dunav 2 Grad Vukovar riješio je višegodišnji problem. Više od milijun i pol kuna vrijedno parkiralište u Dunavskoj ulici u Vukovaru ima 32 mjesta i opremljeno je modernom signalizacijom.

"Grad Vukovar nastavlja raditi na dobrobit svih sugrađana, vodeći se njihovim prijedlozima i idejama. S obzirom da je riječ o stambenim zgradama s većim brojem stambenih jedinica u svome sastavu, ali i u samome središtu grada kao i neposrednoj blizini popularne šetnice uz Dunav, ukazala se prijeka potreba za dodatnim brojem parkirnih mjesta. Sada uz nove nogostupe, vatrogasni pristup, horizontalnu i vertikalnu signalizaciju, ova lokacija donosi nova 32 parkirna mjesta, među kojima su četiri za osobe slabije pokretljivosti", rekao je gradonačelnik Penava.

Zamjenik gradonačelnika Vukovara Filip Sušac najavio je skori početak novog projekta, a to je sanacija prostora stare gradske tržnice u samome središtu grada i njegova prenamjena. "Nakon dobivene suglasnosti konzervatora, u proljeće krećemo u sanaciju toga prostora koji će postati privremeno parkiralište sa oko 70 parkirnih mjesta u samome središtu grada", rekao je Sušac.

Vrijednost investicije je 1.668.286,38 kuna s PDV-om, a izvođač radova je tvrtka Cestorad d.d.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.