Hrvatski radio

Radio Osijek

Još nije "ujedinjena" bivša općina Osijek

13.04.2020.

12:09

Autor: Davor Lončarić

Još nije "ujedinjena" bivša općina Osijek

Još nije "ujedinjena" bivša općina Osijek

Foto: - / -

Iako su potpisani sporazumi između gradonačelnika i načelnika susjednih općina, još nije stiglo dopuštenje nacionalnog stožera civilne zaštite o kretanju bez propusnica. Osječko-baranjska županija predložila je podjelu na šest cjelina.

Načelnik Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije Gora Ivanović izjavio je danas kako je Nacionalni stožer civilne zaštite danas razmatrao sporazume jedinica lokalne samouprave s područja Osječko-baranjske županije o udruživanju u šest cjelina prema granicama bivših zajednica općina te odlučio da je za provedbu sporazuma još potrebna odluka predstavničkih tijela tih općina i gradova, kao i procjena tog udruživanja od strane epidemiološke službe.

"To malo komplicira sadašnju situaciju, no nadam se da ćemo to brzo razriješiti", poručio je načelnik Županijskog stožera. 

Nedavno su sporazum o zajedničkom obavljanju poslova civilne zaštite potpisali čelnici grada Osijeka te općina Čepin, Vuka, Antunovac, Vladislavci, Ernestinovo, Šodolovci, Erdut i Bilje. Prema tom bi se sporazumu građani mogli slobodno kretati unutar granica tih općina i grada Osijeka što bi omogućilo jednostavnije i efikasnije kretanja osoba i roba na tom području. Bez obzira na potpisani sporazum Nacionalni stožer civilne zaštite zatražio je da taj sporazum potvrde općinska vijeća i gradsko vijeće Osijeka, a dodatno ga treba odobriti i nadležni zavod za javno zdravstvo.

Inače, e-propusnice policija je provjeravala na 8 stalnih i 49 povremenih punktova. U posljednja 24 sata legitimirano je 1.347 osoba, od kojih pet nije imalo valjane propusnice te im nije dopušten prolazak.Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.