Hrvatski radio

Radio Osijek

Još samo jedna zaražena osoba u Osječko-baranjskoj županiji

05.06.2020.

09:43

Autor: Radio Osijek//TM

Foto: HRT/Radio Osijek

Foto: HRT/Radio Osijek

Foto: - / -

Vukovarsko-srijemska županija od jučer je ponovno "corona free", dok je u Osječko-baranjskoj županiji aktivan još samo jedan slučaj zaraze koronavirusom .

U Kliničkom bolničkom centru Osijek u posljednja 24 sata testirano je 60 uzoraka i svi su bili negativni, kao i prethodnih 14 dana.
"Dobra je vijest što je dvostrukim negativnim testom potvrđeno izlječenje još jedne oboljele osobe. To znači da je trenutno na području Osječko-baranjske županije samo jedna osoba pozitivna na virus COVID-19, koja je na liječenju od kuće. Od ukupno 133 oboljelih od početka epidemije do sada je izliječeno 124 osobe", priopćeno je iz Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije iz kojeg su najavili da se testiranja na koronavirus od sada preko vikenda neće provoditi.
U odnosu na dan ranije kada su dvije osobe bile u samoizolaciji, sada je jednoj ukinuta ta mjera, međutim samoizolacija je određena za dva nova kontakta (putnici u zrakoplovu) tako da su trenutno tri osobe u tom statusu.
"Na području Vukovarsko-srijemske županije više nema oboljelih od COVID-a19, te je epidemiološka situacija i dalje povoljna", javili su iz županijskog Stožera civilne zaštite. Četiri su osobe testirane u protekla 24 sata, a od izbijanja epidemije analizirana su 2242 uzorka. Virusom je bila zaražena 41 osoba.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.