Hrvatski radio

Radio Osijek

Još uvijek nema dogovora oko školskog igrališta - parkirališta

23.05.2016.

12:47

Autor: Stjepan Filipović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Već mjesecima čekamo rješenje ovoga pitanja jer roditelji negoduju i zato smo sazvali konferenciju za novinstvo, rekao je voditelj Odjela za komunalnu infrastrukturu Gradske četvrti Gornji grad Ivica Završki.

Na sjednici Gradskog vijeća Grada Osijeka održane 16. studenoga prošle godine sve su stranke i gradski vijećnici jednoglasno podržali Zaključak kojim se traži od Filozofskog fakulteta i Osnovne škole Franje Krežme da se igralište, na bilo koji način, Zakonom dozvoljeni način, vrati djeci na uporabu. Nitko ne spori vlasništvo Fakulteta, međutim vjerovali smo i još uvijek vjerujemo da postoji način da se to puitanje riješi, ističe Ivica Završki. Naša je inicijativa da oni koji su osnivači, to je školi Grad, a fakultetu Država, da zajedno sjednu i riješe ovo pitanje. Sve se može dogovoriti za petnaest minuta, samo je potrebna dobra volja. U Osijeku svi imaju prednost: automobili, motori, biciklisti, pješaci i psi, a djeca nemaju pravo na igranje, naglašava Završki te dodaje da je to apsurdno, a stanje nemoguće da trajno ostane. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.