Hrvatski radio

Radio Osijek

Josip Radko na čelu Športskih objekata

16.06.2017.

14:50

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

S obzirom da dosadašnjem direktoru Stjepanu Čuraju ističe ugovor 20. lipnja i zbog nespojivosti funkcija će profesionalno obavljati dužnost zastupnika u Hrvatskom saboru, Društvo je moralo imenovati novog direktora te je Nadzorni odbor izabrao gospodina Josipa Radka.

Josip Radko rođen je 1981. u Osijeku. Oženjen je i otac je jednog djeteta. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu smjer marketing i management nakon čega upisuje poslijediplomski studij smjera financije i bankarstvo koji uspješno polaže završnim radom na temu „Restrukturiranje trgovačkih društava u vlasništvu jedinica lokalne uprave i samouprave“ s posebnim osvrtom na Športske objekte i Vodovod Osijek. Na istom fakultetu 2016. godine završava program stručnog usavršavanja iz područja javne nabave te uspješno polaže ispit u Ministarstvu gospodarstva i stječe certifikat ovlaštene osobe za provođenje postupaka javne nabave. Za vrijeme trajanja formalnog obrazovanja i profesionalne karijere redovno sudjeluje na seminarima i radionicama vezanim za usvajanje i usavršavanje dodatnih znanja i vještina.

Profesionalnu karijeru započinje 2007. godine u financijskom sektoru na području osiguranja vezanog uz medicinsku djelatnost, nakon čega u više privatnih trgovačkih društava obnaša funkcije županijskih i regionalnih managera. 2014. godine zapošljava se u HEP-Plinu d.o.o. u Sektoru za opskrbu gdje se bavi poslovima vezanim za javnu nabavu i uspostavljanjem odnosa s velikim kupcima. Obnašao je funkcije voditelja raznih povjerenstava i sudjelovao u djelovanju više radnih skupina za unaprjeđenje poslovanja HEP grupe kao predstavnik HEP-Plina d.o.o.

Novi je direktor imenovan do 30. rujna 2017. godine s ciljem osiguranja nesmetanog provođenja svih aktivnosti i poslovnih procesa koji su u tijeku te stvaranje preduvjeta do odabira direktora u punom mandatu sukladno uvjetima i odlukama gradonačelnika.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.