Hrvatski radio

Radio Osijek

Josipovac: Građani traže žurnu sanaciju sustava oborinske odvodnje

28.07.2018.

13:35

Autor: Radio Osijek

Josipovac: Građani traže žurnu sanaciju sustava oborinske odvodnje

Josipovac: Građani traže žurnu sanaciju sustava oborinske odvodnje

Foto: - / -

Velik broj ulica i podruma obiteljskih kuća u Josipovcu sinoć je zbog obilne kiše bio poplavljen. Predsjednik osječkog HDZ-a Ivan Radić i gradski vijećnik Milan Opačak s konferencije za novinstvo uputili apel Gradskoj upravi.

"Tražimo žurnu sanaciju sustava oborinske odvodnje" - istaknuo je u izjavi novinarima predsjednik osječkog HDZ-a Ivan Radić, pojasnivši kako su stranačku inicijativu pokrenuli zbog urbanih poplava koje stanovnicima Josipovca i Višnjevca svakih nekoliko mjeseci nanose veliku štetu. Nakon sinoćnje obilne kiše i poplavljenih podruma svojih susjeda - predsjednik osječkoga HDZ-a Ivan Radić i gradski vijećnik Milan Opačak iz Josipovca sazvali su konferenciju za novinare na raskrižju Dalmatinske i ulice Josipa Kozarca, a naslovljena je "Svaka kuća privatni bazen - sustav odvodnje oborinskih voda ne postoji u Josipovcu". Stanovnici su u razgovoru s novinarima ispričali kako zbog desetak centimetara vode na cesti u vrijeme obilnih pljuskova vozači u tome dijelu grada često slete u odvodni kanal i oštete automobile, jer se prometnica ne vidi. Istaknuli su kako su zahtjev za pomoći Gradu Osijeku uputili i Hrvatskim vodama.

Poplave su zbog obilnih kiša u tome dijelu grada svakih nekoliko mjeseci,  štete u podrumima ponavljaju se, a problem traje petnaestak godina. Zbog uništenih uređaja i podova u podrumima štete znaju dosegnuti i dvadesetak tisuća kuna - rekao je vijećnik Opačak, tražeći žuran odgovor Gradske uprave. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.