Hrvatski radio

Radio Osijek

Josipovac: Škola u prirodi posvećena ekologiji

22.04.2021.

14:46

Autor: Radio Osijek/mvp

foto: HRT/mvp

foto: HRT/mvp

Foto: - / -

Na izletištu Stara Drava mali Josipovčani edukativno su Dan planeta Zemlje proslavili školom u prirodi. Junake iz stripova koji spašavaju svijet od ekoloških katastrofa složili su od kartonskih kutija za jaja.

Polaznici radionice, srednja vrtićka skupina Dječjeg vrtića Osijek podcentar Josipovac pod stručnim vodstvom kustosica pedagoginja Muzeja likovnih umjetnosti i stručnjaka za zaštitu prirode Javne ustanove za zaštitu prirode OBŽ od reciklažnih materijala iz kućanskog otpada načinili su skulpture junaka koji spašavaju Zemlju od onečišćenja, ekoloških kastrofa. Povod radionici je obilježavanje Dana planeta Zemlje i izložba "Nastavit će se... Strip i vizualna kultura u Hrvatskoj". Nositelj projekta je Športski ribolovni klub Linjak Josipovac, partneri u provedbi su Javna ustanova za zaštitu prirode OBŽ, Dječji vrtić Osijek podcentar Josipovac i Osnovna škola Josipovac, a suradnik u provedbi projekta je Muzej likovnih umjetnosti u Osijeku.

Voditelj projekta Marko Perković je pojasnio da im je cilj razviti svijest i educirati djecu o značenju zaštite i očuvanja prirodnih vrijednosti, ali i izgraditi stručno partnerstvo i učinkovitu dugoročnu suradnju između građana, tijela lokalne i državne vlasti i organizacija civilnog društva uključenih u zaštitu okoliša i prirode kao i izgradnja projektnih partnera za aktivno sudjelovanje u rješavanju problema zaštite okoliša.

 
Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.