Hrvatski radio

Radio Osijek

Josipovčani – Dosta nam je, zaustavit ćemo promet!

12.09.2020.

14:41

Autor: Željko Kovačević

foto Ž. Kovačević

foto Ž. Kovačević

Foto: - / -

Peticiju koju je potpisalo više od 500 Josipovčana iz najistočnijeg dijela tog mjesnog odbora grada Osijeka, novinarima je pokazao Milan Opačak, predsjednik TO HDZ-a Josipovac, rekavši kako je broj skupljenih potpisa za peticiju dokaz da je građanima Josipovca dosta problema s oborinskim vodama.

„Čekamo na realizaciju projekta od 2018. Realizacija projekta nije počela ni 2020, a vi (novinari) pitajte gdje je taj novac „ispario”! Čim padne malo jača kiša mi smo u vodi. Zadnji puta nam je u crkvi bilo metar i pol vode u podrumu. Ukoliko ovo ne urodi plodom (peticija). Spremni smo na građanski neposluh! Zaustavit ćemo promet u Josipovcu. Kad prema nama iz grada ne prolaze investicije. Ne mora ni promet!”, najavio je Opačak

Saborski zastupnik Ivan Radić rekao je kako očigledno postoji problem u zapadnim dijelovima grada u Višnjevcu i Josipovcu s oborinskom odvodnjom koji se mora riješiti
„Ni jedan dio grada se ne smije zapostaviti pa ćemo mi u Gradskom vijeću, (Radić, Kovačević, Opačak) predati peticiju i zatražiti da se u slijedećem proračunu planiraju sredstva za rješenje tog problema.”

foto Ž. Kovačević

foto Ž. Kovačević

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.