Hrvatski radio

Radio Osijek

Josipovo u ožujku: Dan Mjesnog odbora Josipovac

19.03.2017.

00:53

Autor: Amoreta Bajto

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dva su proljetna blagdana posvećena svetom Josipu: 19. ožujka blagdan svetog Josipa zaručnika Blažene Djevice Marije te 1. svibnja blagdan svetog Josipa Radnika. Posebice je svečano u mjestima i župnim zajednicama kojima je sveti Josip patron - svoj dan i župni god danas slave Josipovčani.

U prijepodnevnim se satima polažu vijenci kod spomen obilježja u parku uz Osnovnu školu, a u crkvi svetog Josipa služi se blagdanska misa. Na jutarnjoj svečanoj sjednici Vijeća Mjesnog odbora razgovara se o problemima s kojima se svakodnevno susreću stanovnici Josipovca, a koji se odnose ponajprije na infrastrukturu koja još nedostaje - rekao je predsjednik Mjesnog odbora Željko Kovačević. Osim infrastrukture cilj je u Josipovac dovesti i sadržaje kojima bi postao pravo predgrađe Osijeka za što već postoje preduvjeti poput tramvajske pruge u Višnjevcu za koja bi trebala biti produžena i kroz Josipovac.

U poslijepodnevnim satima mještani će uživati u zabavnom programu smještenom u središtu Josipovca.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.