Hrvatski radio

Radio Osijek

Juniorke PS Shine osvojile svjetsko zlato

02.11.2018.

10:57

Autor: Radio Osijek/TM

Juniorke PS Shine osvojile svjetsko zlato

Juniorke PS Shine osvojile svjetsko zlato

Foto: - / -

Na Svjetskom plesnom natjecanju održanom u Milanu članice osječkog Plesnog studija Shine osvojile su zlato u kategoriji jazz dance trio, a visoko su se plasirale i u pojedinačnim nastupima .

U kategoriji juniorki u jazz dance triju jedanaestogodišnje Tina Vanek, Irina Nikšić i Gita Rudež bile su jedine predstavnice iz Hrvatske. "Svijetu su pokazale svoje plesne vještine i ljubav prema ovom umjetničkom pokretu te su ponosno zastupale svoj grad i umijeće plesa općenito. U ogromnoj i kvalitetnoj konkurenciji svojim plesnim umijećem, vještinama i tehnikom na kraju su trijumfirale i ponosno zauzele prvo mjesto u svojoj kategoriji", opisuje Mirna Butković.
Sve tri plesačice natjecale su se i kao solistice Gita Rudež u kategoriji "Musical teatar", Tena Vanek kroz "Show dance", a Irina Nikšić u kategoriji "Jazz dance" i sve tri su osvojile pojedinačne nagrade za drugo mjesto. U Osijek donose i posebnu nagradu za najbolje talente.
"Jako sam zadovoljna, bilo mi je super, jer smo se svi družili i puno
plesali. Najdraži dio natjecanja za mene je bio mali seminar kroz koji smo pod vodstvom dva profesionalna plesača radili koreografiju koja mi se posebno svidjela. Jako sam zahvalna našim trenericama i klubu što su nam omogućili ovakvo iskustvo', uzbuđeno je ispričala Tena Vanek.
"Oduševljena sam jer su zaista prepoznali vrijednost našeg plesnog stila po kojemu smo za nijansu drugačiji od drugih, nenamjerno, jednostavno gajimo ples kao pokret kroz old jazz stil što je naš as iz rukava. Ispunjeni prekrasnim dojmovima te ljubavlju, upoznali smo divne plesače i sprijateljili se s natjecateljima iz Mađarske i Italije te smo sudjelovali u plesnim seminarima kod vrhunskih voditelja plesne tehnike Horton i modernoga plesa. Sve želje koje smo si poželjeli za Milano, uistinu su se i ostvarile", izjavila je voditeljica i trenerica Plesnog studija Shine Mira Sekereš. Istodobno najavljuje da članove kluba do kraja godine očekuju još dva velika natjecanja u Beogradu i Zagrebu.

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/--, Foto: -/-shine-djeca-njih-troje.jpg, Foto: -/-shineatraktivna.jpg, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.