Hrvatski radio

Radio Osijek

Jurenac ravnatelj Parka prirode Papuk i u drugom mandatu

25.03.2021.

13:38

Autor: Radio Osijek/TM

Jurenac ravnatelj Parka prirode Papuk i u drugom mandatu

Jurenac ravnatelj Parka prirode Papuk i u drugom mandatu

Foto: - / -

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić imenovao je ponovno Alena Jurenca na mjesto ravnatelja Javne ustanove Park prirode Papuk. Jurencu je to drugi mandat na spomenutoj funkciji .

"U prethodnom četverogodišnjem razdoblju Papuk novi stari ravnatelj unaprijedio je turističku infrastrukturu uvođenjem inovativnih načina prezentacije prirodnog, geološkog, biološkog te kulturno-povijesnog bogatstva. Boljim sustavom upravljanja brojem posjetitelja nastoji se preduhitriti  mogućnost narušavanja prirodne ravnoteže područja Geoparka Papuk i povećati kvaliteta ponuđenih sadržaja i usluga. Posljedično tome došlo je do povećanja broja posjetitelja na Papuku, produljenja njihovog boravka i održivog društveno-gospodarskog razvoja", priopćeno je iz Parka prirode Papuk.
Jurenac je zahvalio na pruženoj prilici 
da još jedan mandat ostane na čelu ustanove koju se unazad nekoliko godina spominje kao generator razvoja turizma ovog dijela Hrvatske. "Mandat iza mene bio je izazovan u prvom redu zbog provedbe jednog od najvećih projekata u Republici Hrvatskoj, a sad kada je pri svom kraju zahvalan sam i čitavom kolektivu Parka jer svojim zalaganjem omogućavaju da zacrtane ciljeve i ostvarimo“, izjavio je Alen Jurenac.
Alen Jurenac rođen je 1983. godine u Našicama , diplomirao je na Poljoprivrednom fakultetu Sveučilišta u Osijeku, a zaposlenik je Ustanove od 2007. godine. Od 2009. do 2013. godine obnašao je dužnost glavnog nadzornika Parka prirode Papuk, a 2017. godine imenovan je i ravnateljem Ustanove.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.