Hrvatski radio

Radio Osijek

"Kad se slonovi tuku strada trava"

08.10.2015.

12:50

Autor: Neven Knežević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U osječkoj dvorani Zrinjevac upravo je u tijeku Sedmi izvještajni sabor HDSSB-a kojim ta stranka označava početak svoje predizborne kampanje. HDSSB sa svojim kandidatima za Sabor izlazi u 4. i 5. izbornoj jedinici.

"Jedino naši dužnosnici obilaze svaki sokak i žive sa našim čovjekom. Ništa manje ne očekujemo nego pobjedu u obje izborne jedinice, čulo se za govornicom.
Uvod u politički dio skupa bio je nastup članova ansambla Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku, a publika je premijerno imala priliku vidjeti pripadnike Slavonske sokolske garde koji su u dvoranu ušli s barjacima i uz poklič "Uvijek vjeran".
"Drago mi je da ste došli dati podršku za budućnost Slavonije i Baranje. Rezultati izbora trajno će odrediti našu budućnost. Budimo zaštitnici naših poljoporivrednih zadruga u saboru i vladi", poručio je Željko Kraljičak, osječko-baranjski dožupan i HDSSB-ov kandidat za budućeg ministra poljoprivrede. Za pogrešne agrarne i ekonomske politike, prema njegovom mišljenju su ministi koji su bez znanja do sada vodili Hrvatsku, a poljoprivreda je danas na koljenima. "Poljprivredu vidimo kao temljnu gospodarsku granu. Na hrvatskom tržištu hrvatska hrana mora imati svoje mjesto. Reforme će biti teške ali naša politička volja donijet će potrebne političke proomjene kako bi se od proizvodnje hrane moglo dobro živjeti. Završit ćemo legalizaciju poljoprivredne infrasturkure za 1 kunu. Smanjit ćemo PDV na hranu kao i cijenu kapitala kako bi se smanjla cijena poljporivredne proizvodnje", nabraja Kraljičak.
"Danas imamo državu trulog gospodarstva u kojoj je poljoprivreda u kolapsu, državu bijede, državu iz koje naši mlade odlaze. Zar smo to željeli", konstatirao je župan osječko-baranjski Vladimir Šišljagić i za to optužio i SDP i HDZ koji se, kako je rekao, rotiraju na vlasti i koji su Hrvatsku doveli u ovakvo stanje.
Predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin poručuje da su spremni sudjelovati
 u političkoj vlasti. "Prepoznali smo u našem programu poljoprivredu kao okosnicu našeg programa. To je preduvjet razvoja i novih radnih mjesta. Naš program je realan jer za razliku od drugih nije lista lijepih želja jer ne traži dodatnu lipu, a rezultati se moraju vidjeti odmah nakon izbora", rekao je Vulin.
Utemeljitelj HDSSB-a Branimir Glavaš je uvjeren da će na predstojećim izborima stranka ponoviti uspjeh iz 2011., kada su osvojili šest zastupničkih mandata. „ Živimo u vrijeme nepiroredne seobe naroda. Kad se slovnovi tuku strada trava. U govoru političara stalno se provlači teza da je uspješno odrađena kriza. Izbjeglička kriza nije odrađena, ona tek počinje. To je posebno udar na najsiromašnije županije na istoku. Postali smo žrtva globalnih preslagivanja i igara bogatih. Zato u ime Slavonije, Baranje i Srijema opltužujemo slovnove Karamarka i Milanovića. Dok oni izbjeglice koriste za izbornu kampanju, mali čovjek pomaže. Ali se štete time nastale zbrajaju od kontinentalnog turizma do ugositeljskih objekata. Tko će tim ljudima nadoknaditi štetu,“ pitao je Glavaš. 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.