Hrvatski radio

Radio Osijek

Kada će početi obnova nogostupa i igrališta u Tenji?

28.10.2019.

12:40

Autor: Radio Osijek / IF

Kada će početi obnova nogostupa i igrališta u Tenji?

Kada će početi obnova nogostupa i igrališta u Tenji?

Foto: - / -

Gradski vijećnik Kristijan Šimičić, predsjednik stranke Biraj bolje s današnje konferencije za novinare javno je upitao hoće li do kraja godine išta od planiranih infrastrukturnih projekata u Tenji biti realizirano.

Tenja je najveće prigradsko naselje Osijeka sa 7.000 stanovnika, ali samo 547.000 kuna godišnjeg proračuna, upozorava Šimičić. Od novca koji im je na raspolaganju odlučili su ove godine 250.000 kuna uložiti u obnovu nogostupa, 90.000 kuna u klupe za odmor i koševe za smeće, 125.000 kuna u dječja igrališta i postavljanje igrala. Pred nama je mjesec studeni, a još niti jedan od ovih projekata nije započet pa se gradski vijećnik Šimičić pita hoće li do kraja godine išta od navedenog biti realizirano. Stoga apelira na gradonačelnika, gradsku upravu, pročelnike, gradske službe i poduzeća da počnu raditi svoj posao jer Tenjani ne žele da pola milijuna kuna planiranih za ovu godinu propadne.
Vijećnik Šimičić napominje da je Tenja dobila veliku trodjelnu dvoranu, za što zahvaljuje Gradu Osijeku, ali infrastrukturni se problemi, za koje su novci na raspolaganju, ne rješavaju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.