Hrvatski radio

Radio Osijek

15:52 / 06.03.2017.

Autor: Neven Knežević

Kako cestovno povezati Popovac u Baranji?

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Općinu Popovac posjetio je župan Vladimir Šišljagić. Budućnost je nastavak ulaganja u turizam, no preduvjet za to je kvalitetna cestovna infrastruktura. Projekti koji su već trebali biti dovršeni čekaju, jer državna administracija još uvijek nije ništa poduzela

"I ubuduće ćemo biti orijentirani na turizam, no preduvjet za to su kvalitetne ceste", rekao je načelnik općine Popovac Zoran Kontak. Napomenuo je da je sporazumom dviju Vlada Mađarske i Hrvatske još prije nekoliko godina dogovorena izgradnja važnog cestovnog pravca koji bi povezao općinu Popovac i pogranične općine u Mađarskoj. Mađarska strana svoj je dio dogovora ispunila i izgradila cestu do granice s Hrvatskoj, no nažalost, hrvatska vlada je na taj projekt "zaboravila", rekao je župan Šišljagić. Taj prometni pravac koji postoji još iz vremena Austro-Ugarske monarhije znatno bi skratio put i doveo posjetitelje na područje Baranje. Jedan od najvećih problema s kojima se suočavaju u Općini je depopulacija stanovništva. Samo u posljednih pet godina broj stanovnika sa nešto više od 2.000 tisuće pao je na 1.500, rekao je načelnik Kontak, a kako je rekao, nastavili se zanemarivanje toga djela Baranje još više će ljudi napuštati svoje kuće i odlazliti u inozemstvo. Za svog boravka u Baranji župan Šišljagić je posjetio Udrugu umirovljenika u Belom Manastiru i za potrebe Udruge uručio im računalo.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.