Hrvatski radio

Radio Osijek

Kako do bespovratnih potpora iz Norveške?

06.10.2020.

22:22

Autor: Davor Lončarić

Kako do bespovratnih potpora iz Norveške?

Kako do bespovratnih potpora iz Norveške?

Foto: - / -

Nakon održane online konferencije, u Osijeku je danas gospodarstvenicima još jednom predstavljen poslovni Program Business Development and Innovation Croatia. Riječ je o fondu s 22 milijuna eura koji potiče tvrtke na proizvodnju koja čuva okoliš.

Fond je pokrenula Kraljevina Norveška i sredstva koja se ulažu su bespovratna. Namijenjena su malim, srednjim i velikim poduzećima koja imaju manje od 25 posto udjela u javnom ili državnom vlasništvu, a iznos potpora kreće se između 50 tisuća i milijun i pol eura. Kako je istaknula voditeljica Programa Business Development and Innovation Croatia Barbara Stipanović poduzetnicima se osiguravaju ulaganja u fokusna područja Green industry innovation i Blue Growth. "Konkretno, projekt želi financirati proizvodne tvrtke koje žele osuvremeniti i ozeleniti svoje proizvodne procese, proizvode, rješenja, tehnologije i cjelokupno poslovanje ili tvrtke koje žele razviti nova rješenja koja su ekološki prihvatljivija i zelenija i s manjim utjecajem na okoliš", izjavila je Barbara Stipanović.
Na online konferenciji bilo je više od 350 zainteresiranih poduzetnika. Ivan Škarić iz Hrvatske gospodarske komore istaknuo je kako je natječaj otvoren do 15. studenoga, prijave se preuzimaju na službenim stranicama programa, a evaluatori su iz tvrtke Innovation Norway te vanjski stručnjaci iz različitih područja.

Poslušajte i razgovore iz današnje emisije Dobar dan Radio Osijeka.

HGK prilog

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.