Hrvatski radio

Radio Osijek

Kako potaknuti poslodavca na zapošljavanje

10.07.2018.

16:51

Autor: Neven Knežević

foto: Radio Osijek

foto: Radio Osijek

Foto: - / -

U Hrvatskoj gospodarskoj komori - županijskoj komori Osijek predstavljene su mjere aktivne politike zapošljavanja kojim se želi potaknuti zapošljavanje u prvom redu u realnom sektoru i u deficitarnim zanimanjima.

Mjere Vladine aktivne politike zapošljavanja koje su stupile na snagu početkom godine u Županijskoj komori u Osijeku predstavljene su poslodavcima. Podjestimo, cilj im je povećati stopu zaposlenosti, osobito mladih i starijih osoba, te smanjiti broj dugotrajno nezaposlenih. Posebna će se pozornost pokloniti mjeri pripravništva. "Kako bi se to postiglo poslodavcima se sufinancira 50 posto brutto plaće bez gornjeg ograničenja kao i trošak prijevoza", rekla je pomoćnica Ministra rada i mirovinskog sustava Marija Knežević Kajari. Osim toga povećavaju se i državne potpore za samozapošljavanje. "U odnosu na prošlu godinu potpora je podignuta za 60 posto odnosno a 35 na 55 tisuća kuna", rekla je zamjenica ravnatelja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Marina Nekić. Istaknuto je da su mjere već ostvarile uspjeh. Naime u prvih 6 mjeseci ove godine 3500 tisuće osoba zaključilo je ugovore o radu što je na razini cijele prošle godine, a još 1200 osoba čeka da im se zahtjevi odobre. 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

18 h

FEBIRE

FEBIRE