Hrvatski radio

Radio Osijek

Kako riješiti promet u Ulici Brune Bjelinskog u Osijeku?

26.06.2019.

10:43

Autor: Mirta Milas

Foto: HRT/Mirta Milas

Foto: HRT/Mirta Milas

Foto: - / -

Ta ulica već godinama predstavlja veliki problem građanima Gradske četvrti Novi grad, ali i pješacima i to ponajprije djeci koja ovdje prolaze i prelaze preko nje na putu do škole .

Ulica Brune Bjelinskog, dužine tristotinjak metara paralelna je sa Svačićevom ulicom i spaja Ulice Frana Krste Frankopana i Ivana Gorana Kovačića.  Baš je na tom dijelu i najveća prometna gužva u Svačićevoj ulici i zbog toga vozači automobila Ulicu B. Bjelinskog koriste kao alternativni pravac zbog prometnih čepova koji nastaju na raskrižjima s Divaltovom i Vukovarskom ulicom. "Ovdje se javlja i dodatni problem, jer se Ulica B.Bjelinskog nalazi iza tržnice i velike samoposluge i kao takva je postala idealna dobavljačima i dostavljačima robe. Tu se i parkiraju dostavna vozila, a vozači i dostavljači nemaju razumijevanja za pješake i stanare. Sugrađani su nam ukazali na taj problem, a mi smo proslijedili upit u nadležni Upravni odjel Grada Osijeka. Nismo dobili odgovor pa smo odlučili sami predložiti prometno rješenje ove ulice", rekao je predsjednik Vijeća Gradske četvrti Novi grad Luka Došen. Građani predlažu da ta ulica postane jednosmjerna, da se dostave u samoposlugu i na tržnicu vremenski ograniče, odnosno da se dostava odvija između 5,00 i 7,00 sati. "Ulica B. Bjelinskog mora se i proširiti, a s obzirom da znamo kako je to kapitalni projekt želimo se kao Vijeće uključiti u njegovo sufinanciranje sa  sto tisuća kuna. Prijedlog je to naših sugrađana i sada je na Gradu da nam odgovori. Vjerujejmo kako ćemo uskoro krenuti s realizacijom projekta prometnog rješenja Ulice B. Bjelinskog", zaključio je Došen.                  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.