Hrvatski radio

Radio Osijek

Kako vezati kupce uz svoje proizvode?

14.10.2022.

12:40

Autor: Radio Osijek/Amoreta Bajto

seminari za poduzetnike OBŽ

seminari za poduzetnike OBŽ

Foto: Amoreta Bajto / HRT

Seminar „Kako vezati kupce uz svoje proizvode ili kako razviti paket proizvod-usluga?" održan je danas u Osijeku u ciklusu besplatnih predavanja koje Osječko-baranjska županije organizira za poduzetnike i sve one koji su uključeni u poslovni svijet. Predavačica  Anamarija Delić s osječkog Ekonomskog fakulteta pojasnila je pravila i dobre prakse u tržišnoj utakmici te najavila seminare koji će biti održani.

"Kako kupce pretvoriti u "vjerne" i kako proizvodne djelatnosti pretvoriti u uslužne, jedno je od pitanja koje obrađujemo na ovom seminaru", kaže nam profesorica Delić te dodaje: "Proizvodna poduzeća, ne samo u Hrvatskoj, nego i diljem EU, zaostaju kada je riječ o sektoru malih i srednjih poduzeća u konkuretnosti. Da bi to riješili ima metoda kojima se koriste na Zapadu, a metoda je vezati kupca tako da svoj proizvod pretvorimo u uslugu. Cilj je predavanja demistificirati poslovni model, te pojasniti pojmove servitizacije i komoditizacije."

Kada je riječ o predavanjima koje EFOS osmišljava u sklopu ciklusa radionica OBŽ, profesorica Delić pojašnjava da je zaokružena jedna priča: počeli su strateškim promišljanjem, sada govore o poslovnim modelima, a sljedeći put o društvenim mrežama te naglašava kako se nada da su prepoznli ono što je i zanimljivo i primjenjivo u praksi.


seminari za poduzetnike OBŽ

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.