Hrvatski radio

Radio Osijek

Kampanja "Dobri ljudi" – zgrada na Drvljaniku dobila mural liječnice

12.10.2020.

15:36

Autor: Radio Osijek/TM

Foto: organizatori

Foto: organizatori

Foto: - / -

Proteklog su vikenda umjetnički kolektivi Graffiti na Gradele i Dostava zvuka na pročelju zgrade u Vukovarskoj ulici u Osijeku oslikali drugi od tri murala iz kampanje 'Dobri ljudi', kojom Ožujsko pivo i Zagrebačka pivovara odaju počast ljudima velikog srca.

"Nakon donacija hrvatskim organizacijama u kojima djeluje velik broj volontera, izložbe Mare Milin koja je fotografirala neke od tih volontera i aktivacije 'Opjevani junaci', a zatim i pjesme 'Junaci' u Vanninoj izvedbi, Žuja ljudima velikog srca zahvaljuje i muralima na zidovima zgrada u tri hrvatska grada: Zagrebu, Osijeku i Splitu", objašnjavaju organizatori kampanje. Tako je nakon crteža alpinistice u Zagrebu, u Osijeku ovog vikenda osvanuo crtež liječnice.

„Itekako smo svjesni brojnih izazova s kojima se naše društvo susrelo tijekom ove, ali i proteklih godina. Vidjeli smo kako su brojni poznati, ali i nepoznati, odnosno 'nevidljivi', heroji pomagali sugrađanima i zajednici te su se uz brojna odricanja stavljali drugima na raspolaganje – što je u konačnici i rezultiralo time da se neke situacije lakše prebrode, odnosno da što prije nastavimo, barem djelomično, živjeti živote koje smo živjeli i prije kriza. Zajednički nazivnik svih tih situacija je solidarnost, odnosno nesebično i herojsko pružanje ruke jednih drugima, stoga je upravo to središnja poruka naših murala“, rekao je Marko Boko, osnivač Graffita na Gradele.
Na osječkom muralu istaknuti su i dirljivi stihovi zahvale herojima današnjice, odabrani u sklopu Žujine digitalne aktivacije 'Opjevani junaci' čiji je cilj bio prikupiti što više emotivnih zahvala građanki i građana njihovim herojima. Dio odabranih stihova već je pretočen u pjesmu 'Junaci' koju izvodi Vanna.
Kampanja 'Dobri ljudi' počela je u lipnju ove godine i još uvijek traje. Svi se mogu uključiti u kampanju donacijom financijskih sredstava Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja, Hrvatskoj mreži za beskućnike, Plavom telefonu i Fondu 5.5 ili prijavom za volontiranje u jednoj od organizacija. Donirati se može i putem KEKS Pay aplikacije u svega nekoliko klikova. Više informacija pronađite na dobriljudi.ozujsko.com.

zujin-mural-u-osijeku_foto2.jpg

zujin-mural-u-osijeku_foto2.jpg

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.