Hrvatski radio

Radio Osijek

Kampanja "Ovaj put glasam" predstavljena u Osijeku

26.10.2018.

12:43

Autor: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: - / -

Kampanja "Ovaj put glasam" predstavljena je na osječkom Ekonomskom fakultetu. Nestranačkim projektom želi se potaknuti građane da u što većem broju izađu na izbore za Europski parlament u svibnu 2019.godine.

Motiv za pokretanje projekta jest mala izlaznost na izbore ne samo u Hrvatskoj nego i u Europskoj uniji rekla je predstavnica Europskog parlamenta Barbara Peranić.
"Mi smo među pet članica koje imaju najmanji odziv, 25 posto, i uz bok smo Češkoj, Poljskoj i Slovačkoj koja ima najmanju izlaznost. Platforma je zamišljena kao mjesto susreta na kojoj se građani mogu registrirati i od nje krenuti. Mogu dobiti samo podsjetnik kada su izbori, a s druge im se strane pruža mogućnost da i sami organiziraju svoje mini kampanje oko tema koje oni procjenjuju da su važne i o kojima bi se trebalo razgovarati u kampanji za Europske izbore", naglasila je Peranić.
"Kampanja je održana u Osijeku jer su studenti Ekonomskog fakulteta jedini koji u Hrvatskoj provode aktivnosti informiranja građana u sklopu kolegija Makrosustav EU pa su studentima, koji slušaju ovaj kolegij, nastojali približiti cijelu ideju", rekla je doc. dr. Anita Freiman te dodala da će više od dvjesto studenata danas postati aktivisti kampanje i svojim će aktivnostima do izbora u svibnju sljedeće godine potpomagati kampanju i aktivnosti. 
Europski je parlament u lipnju pokrenuo internetsku stranicu ovajputglasam.eu kao središte svoje institucionalne kampanje. Time je građanima Europske unije osigurao alat kojim svoju okolinu mogu potaknuti na glasanje u svibnju 2019. godine.

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.