Hrvatski radio

Radio Osijek

Kandidati HDZ-a za IV. izbornu jedinicu na glavnoj osječkoj tržnici

18.06.2020.

11:33

Autor: Mirta Milas

Foto: HRT/Mirta Milas

Foto: HRT/Mirta Milas

Foto: - / -

Nositelj liste Ivan Anušić pojasnio je kako su za početak kampanje odabrali tržnicu jer je upravo Krizni stožer Osječko-baranjske županije za vrijeme krize izazvane koronavirusom inicirao ponovno otvaranje tržnica kako bi prozvođači mogli prodavati svoje proizvode.

"Željeli smo provjeriti kako oni funkcioniraju jer su oni budućnost slavonske, ali i hrvatske poljoprivrede. Poručujemo im kako ćemo ih i dalje poticati. Osječko-baranjska županija kroz svoje je upravne odjele osmislila niz mjera kako bi ublažila posljedice nastale koronavirusom. Ministarstvo poljoprivrede samo je u ruralni razvoj investiralo milijardu i šesto milijuna kuna, što je također značajna pomoć usmjerena prema poljoprivrednicima", rezimirao je Ivan Anušić i najavio skori početak izgradnje Regionalnog distribucijskog centra za voće i povrće. "Poruka je to kandidata HDZ-a za IV. izbornu jedinicu koji u svakom trenutku žele naglasiti koliko im je važna proizvodnja hrane i 751 OPG na ovom području." Anušić je odgovorio i na novinarsko pitanje o RDC-u koji je je, prema prethodnim najavama, trebao biti već izgrađen. "Zapelo je ponajprije kod financiranja, no radove je usporila i koronakriza. Izgubili smo šest mjeseci, no nemam  se namjeru pravdati. Počinjemo s gradnjom ove, a vjerojatno ćemo završiti do lipnja iduće godine". 

"Cilj nam je ponoviti izborni rezultat iz 2016. godine, no nadamo se i sedmom mandatu, jer sam ja kao osječko-baranjski župan, uz pomoć HDZ-ove Vlade jako puno napravio za Slavoniju. Vjerujem da će to glasači prepoznati. Mislim da je lista i politika koju predstavljamo temelj za veću potporu, nego što je bilo prije 4 godine. Posebno bih izdvojio projekt Slavonija, Baranja i Srijem", zaključio je Anušić.

Ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Marko Pavić izarazio je zadovoljstvo što je kandidat HDZ-a u na parlamentarnim izborima u IV. izbornoj jedinici. "Projekt Slavonija, Baranja i Srijem ostavština je ove Vlade. Tražimo potporu građana za drugo poluvrijeme, kada taj projekt možemo doraditi i dodatno proširiti te osigurati još financijskih sredstava istoku Hrvatske. Ukupno je dosada 12,5 milijardi ugovorenih sredstava, a 4,5 milijarde isplaćenih. Slavoniju sam upoznao obilazeći sve općine i gradove tijekom programiranja programa za zapošljavanje žena "Zaželi". Tražimo ovdje u Slavoniji potporu za 2. mandat kako bismo nastavili s provedbom projekta koji je  Europska komisija ocijenila jednim od najuspješnijih regionalnih projekata u Europskoj uniji. Poruka Vlade i premijera Plenkovića je da uz iskustvo i dobru sinergiju između regionalne, lokalne i nacionalne vlasti možemo osigurati bolji život građana u ovom dijelu Hrvatske. Nastavljamo kampanju i susrete s građanima, a očekujemo i sučeljavanja. Pratit ćemo epidemiološku situaciju i prilagođavati joj se. Zasada je ona povoljna i omogućuje ovakav vid interakcije. Pratit ćemo i slušati preporuke i savjete epidemiologa."           

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.