Hrvatski radio

Radio Osijek

Kandidatkinja za predsjednicu SDP-a Mirela Ahmetović u Osijeku

14.09.2020.

19:06

Autor: Mirta Milas

Mirela Ahmetović i Domagoj Hajduković, foto: HRT/Mirta Milas

Mirela Ahmetović i Domagoj Hajduković, foto: HRT/Mirta Milas

Foto: - / -

Kandidatkinja za predsjednicu SDP-a Mirela Ahmetović Istaknula prilikom posjeta Osječko-baranjskoj županiji kako je nužno unaprijediti rad te stranke i vratiti povjerenje birača. Ahmetović smatra da može ponuditi konkretne mjere za unaprjeđenje moderne socijaldemokracije.

Kandidatkinja za predsjednicu SDP-a Mirela Ahmetović drži kako je izravan kontakt s članovima te stranke od velikog značaja. "Po našem sustavu svaka naša članica ili član imaju jednako pravo glasa na ovim izborima. Vjerujem da je osobni kontakt najbolji kontakt predstavljanja bilo kojeg kandidata i njegovog programa. Nadam se da će članice i članovi SDP-a prilikom zaokruživanja svojih kandidata za predsjednika, ali i za predsjedništvo te Glavni odbor zaista razmisliti svojom glavom, odlučiti autonomno, donijeti svoju vlastitu odluku o tome tko ih treba zastupati iduće četiri godine te tko im može pomoći da hrvatski građani vrate povjerenje  u SDP.  Naša je stranka u krizi identiteta, ali i u stranačkoj krizi. Govorim o organizaciji, međuljudskim odnosima i svemu ostalome što krasi jednu uređenu organizaciju. Nije to samo rezultat prošlog četverogodišnjeg mandata, nego možda i dva mandata ranije, gdje su se naši članovi otuđili jedan od drugog. Počeli smo se baviti samo pozicijama i postali smo jedan drugome konkurenti, umjesto da budemo kolege koji zastupaju i promoviraju istu ideju. To je ono što unutar organizacije treba prvo promijeniti - treba SDP vratiti članicama i članovima".    

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.