Hrvatski radio

Radio Osijek

Kardinal Vinko Puljić u Osijeku

23.09.2020.

14:30

Autor: Amoreta Bajto

fotografija Amoreta Bajto

fotografija Amoreta Bajto

Foto: - / -

Predsjednik Zaklade Vrhbosanske nadbiskupije kardinal Vinko Puljić i upravitelj Josip Dabro u Osijeku su danas potpisali ugovore o pristupanju u članstvo novih članova s područja Osječko - baranjske županije.

Domaćin im je bio osječko - baranjski župan Ivan Anušić koji je rekao da je riječ o financijskoj potpori koja je iznimno važno i kako bi Hrvati u susjednoj državi znali da nisu sami. Kardinal Puljić se zahvalio domaćinima, istaknuo značaj danas potpisanih ugovora, ali je govorio o polaožaju katolika u BIH te svim aktivnostima na kojima se radi kako bi im se osigurali bolji uvjeti za život i rad.
Zakladi Vrhbosanske nadbiskupije do sada je pristupio više od 50 gradova, općina i županija Republike Hrvatske. Osnovana je u veljači ove godine i sjedište joj je u Vukovaru. Svrha je zaklade pružanja potpore u provođenju humanitarnih aktivnosti usmjerenih na dobrobit bolesnih, starih i nemoćnih osoba, djece predškolske dobi, učenika, studenata, mladih, fizičkih i pravnih osoba te pomaganje projekata u Republici Hrvatskoj i Vrhbosanskoj nadbiskupiji.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.