Hrvatski radio

Radio Osijek

Katarina Kozina Popović želi biti prva načelnica općine Nuštar

31.03.2021.

17:30

Autor: Radio Osijek/TM

Foto: Katarina Kozina Popović

Foto: Katarina Kozina Popović

Foto: - / -

Katarina Kozina Popović, kao neovisna, danas je najavila kandidaturu za, kako kaže, prvu načelnicu općine Nuštar. Na taj se potez odlučila revoltirana stanjem u kojem se općina nalazi, ali još više zbog podrške mještana, koji su prepoznali njezin dosadašnji rad.

Katarina Kozina Popović godinama je volontiranjem, prezentiranjem i radom u udrugama civilnog društva u Hrvatskoj i izvan nje, ali i zalaganjem u općinskom vijeću isticala da su joj mještani i dobrobit lokalne zajednice ispred svega te da će se boriti svim snagama za dobrobit svih. "Naša općina može, mora i zaslužuje bolje. Svjedoci smo odljeva mladih, visokoobrazovanih, čitavih obitelji i razreda, depopulacije svih skupina, kao i nedostatka kvalitetnih radnih mjesta u svim sektorima i to je ono što ja hoću i mogu preokrenuti. Vrijeme osuda i podjela je prošlo, sad je trenutak da zasučemo rukave, da se udružimo i pokrenemo i da svi guramo u istom smjeru, za dobrobit svih nas i naše djece. Vjerujem i znam da je moguće da na ovom prostoru svi skupa živimo puno kvalitetnije, da možemo vratiti osmijeh na lice svima, da naša djeca mogu imati djetinjstvo kakvo smo mi imali, ali i bolje od toga. Želim da budemo podrška jedni drugima, radi budućnosti svih nas jer nam je želja za boljitkom svima zajednička. Neopterećena sam ideologijama i svjetonazorima i želim dati jednake šanse svima. Stvorit ću preduvjete i dati priliku za ostanak i opstanak, jer znam koje sve resurse imamo, a ne koristimo. Talenti i resursi moraju biti u funkciji, inače propadaju", rekla je Kozina Popović predstavljajući svoju kandidaturu za načelnicu općine Nuštar. Posebno je naglasila da mladima želi pokazati perspektivu i biti im podrška, kao i da želi biti servis i podrška svim mještanima. Najavila je da će uskoro predstaviti i nezavisnu listu za općinsko vijeće, a također teme i program, koji će se, kaže, "uvelike razlikovati od onoga na što smo dosad navikli."

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.