Hrvatski radio

Radio Osijek

09:16 / 28.11.2021.

Autor: Davor Lončarić

Katia Šegavčić treća na prvenstvu Balkana

Katia Šegavčić treća na prvenstvu Balkana

Katia Šegavčić treća na prvenstvu Balkana

Foto: - / -

U Rijeci se održava 21. Prvenstvo Balkana u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore u kata i kumite disciplinama, pojedinačno i ekipno. Sjajne vijesti donosi Katia Šegavčić koja je osvojila brončanu medalju.

Na Prvenstvu je nastupilo svih 13 zemalja balkanske regije - članica Balkanske Karate Federacije - Turska, Rumunjska, Bugarska, Grčka, Cipar, Albanija, Sjeverna Makedonija, Crna Gora, Srbija, Kosovo, BiH, Slovenija i Hrvatska. Sve su se države predstavile, što se nije dogodilo nekoliko prijašnjih prvenstava. Očito je novi predsjednik BKF-e Davor Cipek uspio uskladiti oprečne stavove nekih nacionalnih karate Federacija, što je uzrokovalo dolazak svih članica BKF-e na ovogodišnje Prvenstvo i stoga uvelike podiglo kvalitativnu i konkurentsku natjecateljsku razinu.

Temeljem stalnih vrhunskih rezultata Katia Šegavčić je dobila poziv izbornika HKS-a za nastup u reprezentaciji Hrvatske. U jakoj i iznimno kvalitetnoj konkurenciji od 25 kadetkinja Katia je morala odraditi 3 zahtjevne borbe, te se plasirala na treće mjesto i osvojila brončano odličje. Osvajanjem balkanskog odličja uveliko je opravdala izbornički poziv za nastup u reprezentaciji Hrvatske.

"Malo je poznato sportskoj javnosti da je Katia na tri prijašnja balkanska prvenstva osvajala odličja i sada ima kolekciju zlatnog, srebrnog i brončanog odličja, što je za svaku pohvalu. Iskrene čestitke Katiji. Ukoliko Covid pandemija dopusti i posluži nas zdravlje Katija nastavlja zahtjevne pripreme za nastup za natjecanje GRAND PRIX u Somboru sredinom siječnja 2022. godine, a potajno se nadamo i ulasku u sastav reprezentacije za nastup na Prvenstvu Europe početkom veljače 2022. u Republici Češkoj", naglasio je Katijin trener Zvonko Biondić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.