Hrvatski radio

Radio Osijek

Kazališni maraton - nova kulturna manifestacija Osijeka

28.02.2019.

12:04

Autor: Ksenija Zelenić

fotografija Ksenija Zelenić

fotografija Ksenija Zelenić

Foto: - / -

Nova gradska manifestacija "Kazališni maraton", predstavljena je na Srednjoškolskom igralištu u Osijeku. Samo zbog inovativnosti, kako su nam rekli organizatori maratona, predstavnici gradske uprave .

Maraton će se održati od 15. do 17. ožujka i posjetitelji će u HNK–u i Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića moći pogledati 13 različitih predstava.

U HNK-u će 15.ožujka biti odigrana  komedija "Ukroćena goropad", gostujućeg Narodnog pozorišta iz Subotice. Sutradan, 16.ožujka u 10,00 sati u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića moći će se pogledati predstava za djecu "Pale sam na svijetu", a već od 11,00 sati u HNK-u ponovno predstava Ukroćena goropad, subotičkog pozorišta. U podne u Dječjem kazalištu predstava za djecu "Tobija", a navečer u 19,00 sati u istom kazalištu drama "Konstelacije", s prošlogodišnjeg Osječkog ljeta kulture. U HNK-u, istu večer u isto vrijeme, u 19,00 sati, posjetitelji će moći uživati u komediji "OtpisaNE", koju će izvesti članovi kazališta Moruzgva i gradskog kazališta Scena "Gorica". Ista je predstava i na repertoaru u 21,00 sat u HNK-u.

17.ožujka, u 10,00 sati u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića, održat će se predstava za djecu "Wanda Lavanda", koja će biti ponovljena i u 11,30. Komediju "Sumnjivo lice" pogledajte u podne u HNKu-u, a u 18 sati crnu komediju "Richard III grbavi".

Teatar Exit, u Dječjem kazalištu od 19,00 sati gostuje s predstavom "Kako misliš mene nema?", a monokomedija "Ćiro" od 21,15 u HNK-u zaključit će prvi kazališni osječki maraton.

Ulaznice se po simboličnih 10,00 kuna od 1.ožujka, mogu kupiti na blagajnama osječlkih kazališta.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.