Hrvatski radio

Radio Osijek

KBC - Osijek - nova sala za koronarografiju

03.05.2019.

14:13

Autor: Ksenija Zelenić

Foto: HRT/Ksenija Zelenić

Foto: HRT/Ksenija Zelenić

Foto: - / -

U Zavodu za bolesti srca i krvnih žila Kliničkog bolničkog centra Osijek u nazočnosti ministra zdravstva Milana Kujundžića danas je puštena u rad nova sala za koronarografiju vrijedna 4 milijuna i 200 tisuća kuna.

Riječ je o drugoj sali u ovom bolničkom centru, koja je opremljena najsuvremenijim uređajima rekao je predstojnik Zavoda dr.Zorin Makarović. Pruža čitav niz  mogućnosi bavljenja komplementarnim granama koje su neophodne u suvremenom akutnom liječenju bolesnika. Planirana vrijednost sale bila je 5 milijuna kuna,dodao je ravnatelj KBC- Osijek dr. Željko Zubčić, ali je javnim natječajem cijena spuštena na 4 milijuna i 200 tisuća kuna.
Samo zbog akutnog srčanog udara, prošle je godine bilo liječeno više od 600 bolesnika, što potvrđuje potrebu suvremenih jedinica za koronarografiju, ali i povećanje broja kreveta. Opravdava sve to i činjenica kako ovoj zdravstvenoj ustanovi gravitira stanovništvo s pet županija ovoga dijela Hrvatske.
Ministar zdravstva izrazio je zadovoljstvo brojem stručnjaka u osječkom KBC-u koji su rame uz rame sa svjetskim središtima. Sretni smo zbog novih uređaja, novih sala, ali smo još sretniji što u njima rade vrhunski stručnjaci, a bez čovjeka nema zdravstva, rekao je ministar Kujundžić.
Još jednom je najavio program Vlade Republike Hrvatske o izgradnji novoga Kliničkog bolničkog Centra u Osijeku koji bi trebao biti gotov do 2025.godine, čime ne prestaju ulaganja u sadašnju bolnicu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.